Αρχειοθήκη ιστολογίου

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Τι είναι τα forfeit points?

Στο προφίλ του καθένα μας, κάτω ακριβώς από την ημέρα των e-γενεθλίων μας, υπάρχει ένας δείκτης που ονομάζεται Forfeit Points και είναι ένα κλάσμα με παρονομαστή τον αριθμό 5 (ή απλά ένας αριθμός, χωρίς παρονομαστή). Είναι πολύ πιθανό (και για δικό μας καλό!) ο αριθμητής του κλάσματος αυτού να είναι μηδέν, όπως φαίνεται στην πιο κάτω εικόνα:



Τα Forfeit points (FP), αποτελούν μία μέτρηση του βαθμού που ένας παίκτης έχει παραβιάσει τους κανόνες του παιχνιδιού και γι' αυτό όλοι μας θα πρέπει να είμαστε χαρούμενοι όταν έχουμε 0 στα 5.

Πώς ένας παίκτης χρεώνεται FPs;
Αν ένας παίκτης καταστατηγήσει τους κανόνες του eRepublik, θα χρεωθεί FPs ανάλογα με την σοβαρότητα της παραβίασης και το ιστορικό του. Αν πρόκειται απλά για ένα μικρό παράπτωμα, το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά, ο παίκτης, μάλλον, θα δεχθεί μόνο μια ειδοποίηση.
Αν, αντιθέτως, το παράπτωμα γίνεται συνεχόμενα ή είναι αρκετά σοβαρό, τότε ο παίκτης θα δεχθεί προσωρινό ή, στο χειρότερο σενάριο, μόνιμο αποκλεισμό. Σε κάθε περίπτωση, η λήψη ακόμα και της απλής προειδοποίησης σημαίνει την αυτόματη χρέωση FPs, όπως φαίνεται παρακάτω:

Απλή προειδοποίηση = 0,5 πόντος
Αποκλεισμός 1 ημέρας = 1 πόντος
Αποκλεισμός 2 ημερών = 2 πόντοι
Αποκλεισμός 3 ημερών = 3 πόντοι


Αν ένας πολίτης χρεωθεί συνολικά με 5 πόντους, ή το παράπτωμά του είναι εξαιρετικά σοβαρό, τότε το προφίλ του αποκλείεται μόνιμα.



Πότε παραβαίνω τους κανόνες του παιχνιδιού;
1) Όταν δημοσιεύω περιεχόμενο υβριστικό, πορνό και γενικότερα περιεχόμενο που αντίκειται στους κανόνες κοινωνικής δεοντολογίας.

2) Όταν με οποιονδήποτε τρόπο προσπαθώ να παρέμβω στον e-νόμιμο τρόπο λειτουργίας του παιχνιδιού (π.χ.με cheats, προγράμματα που "φορτώνουν" gold κτλ).

3) Όταν δημιουργώ πολλαπλά προφίλ (κάτι θυμίζει αυτό...). Μπορώ να έχω υπό τη διαχείρισή μου μόνο ένα προφίλ πολίτη, αλλά όσα προφίλ οργανισμών επιθυμώ. Αν αποκλειστεί, όμως, το προφίλ του πολίτη μου, τότε θα αποκλειστούν και αυτά των οργανισμών που συνδέονται με εμένα.

4) Όταν εντόνως διαφωνώ με ειλημμένες ή μη ειλημμένες αποφάσεις από πλευράς των administrators. (τα σχόλια δικά σας...)

Παράλληλα με την χρέωση των FPs είναι δυνατό οι administrators να προβούν και σε μείωση του skill ή του διαθέσιμου χρυσού του πολίτη.

Και αν η ποινή είναι άδικη;
Κάθε φορά που επιβάλλεται μία ποινή, στο ενημερωτικό μήνυμα υπάρχει το link για να μπορέσει ο καθένας να κάνει έφεση (appeal). Έφεση μπορεί να γίνει μόνο μία φορά για κάθε ποινή.

Μικρές χρήσιμες πληροφορίες:
- Τα FPs σβήνονται αν ήμουν καλό παιδάκι επί δύο μήνες.
- Μπορώ να δω μόνο τα δικά μου FPs και όχι των άλλων (όπως και οι άλλοι δεν βλέπουν τα δικά μου).
- Αν κάτι με ενοχλεί και είναι αντικειμενικά απαράδεκτο και προσβλητικό πχ μια δημοσίευση ή ένας πολίτης, μπορώ πάντα να προβώ σε Report Abuse, χρησιμοποιώντας την επιλογή από το πάνω μέρος του προφίλ του κάθε πολίτη. Προσεκτικά, όμως, γιατί αυτό αν είναι καθαρά υποκειμενικό, μπορεί να μου χρεώσει FPs.

__________
Αναρτήθηκε από: Thanos Haaland

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου