Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Οδηγός Βουλευτικών Εκλογών

Μπορούμε να δούμε την κυβερνητική διαχείριση από την σελίδα Country Administration, που είναι διαθέσιμη στην επιλογή My Places -> County Administration. Εναλλακτικά από την επιλογή Info -> Country Stats -> Administration. Η σελίδα των εκλογών, από την άλλη, βρίσκεται στην επιλογή Community -> Elections -> Congressional Elections.



ΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ;

Ποιοι ψηφίζουν;

Κάθε 25 του μήνα διεξάγονται οι Κοινοβουλευτικές Εκλογές. Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα της ψήφου, αν το επίπεδό του είναι από 6 και πάνω. Αν είναι από 7 και πάνω μπορεί να γίνει και μέλος κόμματος. Από επίπεδο 12 και πάνω μπορεί να διεκδικήσει μια θέση στο Κοινοβούλιο και από 13 και πάνω να δημιουργήσει το δικό του κόμμα.

Ποιοι ψηφίζονται;

Λίγες ημέρες πριν την ψηφοφορία και μέχρι την 23η του μήνα τα 5 πρώτα σε αριθμό μελών κόμματα σχηματίζουν σταδιακά τα ψηφοδέλτιά τους, τα οποία αποτελούνται από μέλη των ίδιων των κομμάτων ή από μέλη συνεργαζόμενων κομμάτων. Τα ψηφοδέλτια είναι διαφορετικά για κάθε μία από τις περιοχές που ανήκουν στην χώρα. Στις 24 του μήνα οι Πρόεδροι των 5 κομμάτων κάνουν τις τελικές μεταβολές και τις οριστικοποιήσεις. Κάθε φορά που εκλέγεται κάποιος Βουλευτής παίρνει ως επιβράβευση 20 πόντους εμπειρίας.

Σημείωση: Σε κάποια ψηφοδέλτια ενδέχεται να υπάρχουν υποψήφιοι anti-PTO. Αυτοί φέρουν για avatar μια εικόνα που λέει DO NOT VOTE ME. Συμμετέχουν μόνο για να ολοκληρωθούν τα ψηφοδέλτια και για να αποτραπεί η κατάληψη των θέσεων εξουσίας από άτομα κακόβουλα. Αυτούς τους υποψηφίους ΔΕΝ τους ψηφίζουμε.

Πώς προκύπτει η σύνθεση του Κοινοβουλίου;

Ο αριθμός των μελών του Κοινοβουλίου είναι αναλογικός με τις περιοχές που κατέχει μια χώρα. Χονδρικά, οι χώρες που έχουν από 4 μέχρι 40 περιοχές, όπως και η Ελλάδα, εκλέγουν 40 Βουλευτές. Η Ελλάδα παραδοσιακά αποτελείται από 10 περιοχές. Αυτό δίνει τη δυνατότητα να εκλεγούν απευθείας οι 3 πρώτοι σε ψήφους υποψήφιοι από καθεμιά περιοχή. Οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν από τους 10 υποψηφίους με τις περισσότερες ψήφους, που στις περιοχές τους βρέθηκαν από την τέταρτη θέση και κάτω. Αυτοί οι δέκα αποτελούν τα wildcards. Συνοπτικά οι 40 Βουλευτές είναι οι: 3 πρώτοι από τις 10 περιοχές + οι 10 με τις περισσότερες ψήφους ανεξαρτήτως περιοχής.



ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ;

Οι πολίτες μιας e-χώρας χωρίζονται σε 3 κατηγορίες: απλοί πολίτες, Βουλευτές και Πρόεδρος. Κάθε μία κατηγορία έχει διαφορετική πρόσβαση στην κρατική διαχείριση.

Απλοί πολίτες

Όποιος δεν είναι Βουλευτής ή Πρόεδρος της χώρας, δεν συμμετέχει στην ψήφιση των νόμων. Μπορεί να δει μόνο μια σειρά περιορισμένων πληροφοριών κατά τη διάρκεια και μετά την διαδικασία ψήφισης:
- Το όνομα και τον τύπο του νόμου (π.χ. Tax Change: Iron)
- Πότε προτάθηκε προς ψήφιση (π.χ. 7 hours ago)
- Κατάσταση: accepted (αν υπερψηφίστηκε), pending (αν βρίσκεται ακόμα υπό ψήφιση) ή rejected (αν καταψηφίστηκε).
- Σύνδεσμο για τις λεπτομέρειες του καθενός, από όπου φαίνονται οι ψήφοι υπέρ και κατά, ποιος πρότεινε το νόμο, ποιο το περιεχόμενο του νόμου



Βουλευτές

Ένας Βουλευτής, κάνοντας κλικ στο κουμπί "Propose a law" μπορεί να κάνει τις παρακάτω προτάσεις, που συνολικά σε κάθε θητεία δεν μπορούν να υπερβαίνουν τις δύο. Ένας βουλευτής μπορεί να παραιτηθεί από τη θέση του πιέζοντας το κουμπί "Resign" . Οι προτάσεις για νόμους είναι οι εξής:



New citizen fee

Αλλαγή του συνολικού ποσού χρημάτων που θα λαμβάνουν οι νέοι πολίτες από το κρατικό ταμείο για να ξεκινήσουν το παιχνίδι. Δε μπορεί να είναι μικρότερο από πέντε (5) μονάδες του τοπικού νομίσματος.



Donation

Η μεταφορά χρημάτων ή χρυσού από το ταμείο της χώρας σε έναν οργανισμό. Κατά τη διάρκεια των 24 ωρών που διαρκεί η ψήφιση της πρότασης, το προτεινόμενο ποσό "παγώνει" και δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί.



Issue Money

Η αντικατάσταση του χρυσού από το ταμείο της χώρας με χρήματα. Περιλαμβάνει έναν φόρο συναλλαγής που υπολογίζεται σε 0.005 χρυσό ανά μία μονάδα χρήματος.



Minimum wage

Αλλαγή του ελάχιστου μισθού του εργαζομένου που επιτρέπεται να δίνεται από τις εταιρίες. Δε μπορεί να είναι μικρότερο από 1 μονάδα τοπικού νομίσματος.



President Impeachment

Η αποπομπή του Προέδρου της χώρας και η αντικατάστασή του με τον δεύτερο κατά σειρά ψήφων υποψήφιο στις τελευταίες προεδρικές εκλογές. Αν δεν περάσει ο νόμος, δεν μπορεί να τεθεί ίδια πρόταση για τις επόμενες 7 ημέρες.



Change Tax

Η αλλαγή του ποσοστού φορολογίας. Υπάρχουν τρία είδη φόρων:
- Income Tax: Είναι ο φόρος εισοδήματος που εφαρμόζεται σε κάθε ημερομίσθιο για τον εργαζόμενο και σε κάθε μεταφορά κερδών από την εταιρεία στον λογαριασμό του πολίτη που την διευθύνει.
- VAT: Είναι ο Φ.Π.Α. Εφαρμόζεται σε όλα τα προϊόντα εκτός από τις πρώτες ύλες.
- Import Tax: Είναι ο φόρος εισαγωγών για τα προϊόντα που παράγονται σε άλλη χώρα και πωλούνται στην δική μας αγορά.
Σημείωση: Η μεταβολή δε μπορεί να είναι μικρότερη από 1% και υψηλότερη από 99% (για VAT και Import Tax) ή 50% (για Income Tax).



Natural Enemy

Οι Βουλευτές (και ο Πρόεδρος) μπορούν να προτείνουν μια γειτονική χώρα ως τον φυσικό εχθρό. Αν συμφωνηθεί, ένας δωρεάν πόλεμος θα ξεκινήσει μεταξύ των δύο χωρών και οι πολίτες της χώρας που τον πρότεινε θα έχουν 10% μπόνους στον πόλεμο με τους πολίτες της χώρας-φυσικού εχθρού. Αν ο νόμος ψηφιστεί δεν μπορεί να αλλάξει για τις επόμενες 7 ημέρες.

__________________________________________________________________________________
Πρόεδρος

Οι Πρόεδροι μπορούν να προτείνουν τους εξής νόμους:



New welcome message

Αλλαγή του μηνύματος που λαμβάνουν οι νέοι παίκτες στα εισερχόμενά τους την πρώτη φορά που συνδέονται με το παιχνίδι. Το μήνυμα δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από 1.500 χαρακτήρες.



Buy constructions

Προτείνει την αγορά Νοσοκομείου ή Αμυντικού Συστήματος από την αγορά και το τοποθετεί σε επιλεγμένη περιοχή. Τα χρήματα αυτής της αγοράς θα φύγουν από το κρατικό ταμείο.



Alliance

Υπογραφή συμμαχίας με μια άλλη χώρα. Και οι δύο χώρες πρέπει να αποδεχθούν τον νόμο και να πληρώσουν από 100 χρυσά από τα κρατικά ταμεία. Η συμμαχία θα κρατήσει για 30 ημέρες και αν υπάρχει ήδη ψηφισθείσα συμμαχία αυτή θα επεκταθεί κατά 30 ημέρες.



Declare war

Κήρυξη του πολέμου σε μια άλλη χώρα. Η κήρυξη κοστίζει 200 χρυσό+10% επί των πολιτών με επίπεδο 5 και πάνω.



Peace Proposal

Τερματίζει τον πόλεμο μεταξύ δύο χωρών. Υπάρχει η δυνατότητα να ζητηθεί στην πρόταση ένα ποσό χρυσού από την άλλη χώρα.



Trade embargo

Τερματίζει το εμπόριο μεταξύ δύο χωρών για 30 ημέρες.



Natural Enemy

Ο Πρόεδρος (και οι Βουλευτές) μπορεί να προτείνει μια γειτονική χώρα ως τον φυσικό εχθρό. Αν συμφωνηθεί, ένας δωρεάν πόλεμος θα ξεκινήσει μεταξύ των δύο χωρών και οι πολίτες της χώρας που τον πρότεινε θα έχουν 10% μπόνους στον πόλεμο με τους πολίτες της χώρας-φυσικού εχθρού. Αν ο νόμος ψηφιστεί δεν μπορεί να αλλάξει για τις επόμενες 7 ημέρες.


ΠΩΣ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ;

Για κάθε προτεινόμενο νόμο, υπάρχει ένας Σύνδεσμος Συζήτησης (Debate link) για τα μέλη του Κοινοβουλίου και τον Πρόεδρο για να ορίσουν έναν χώρο συζητήσεων για το συγκεκριμένο νόμο.

Όπως ήδη προαναφέρθηκε, οι βουλευτές μπορούν να προτείνουν μόνο δύο νόμους σε κάθε θητεία, ενώ ο Πρόεδρος μπορεί να προτείνει άπειρο αριθμό νόμων κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Αν η ψήφιση ενός νόμου δεν έχει τελειώσει, δε μπορεί να προταθεί νόμος της ίδιας κατηγορίας με αυτόν που ψηφίζεται εκείνη τη στιγμή. Εξαίρεση αποτελεί το γεγονός ότι ο Πρόεδρος μπορεί να προτείνει πολλαπλούς νόμους παράλληλα. Ειδικά για το νόμο Buy constructions, μπορεί να προταθεί και δεύτερος νόμος, η πρότασή του, όμως, κοστίζει σε χρυσό και η ψήφισή του διαρκεί μόνο μία ώρα.

Η περίοδος ψήφισης κάθε πρότασης είναι 24 ώρες.

Για να περάσει ένας νόμος, η πλειοψηφία των ψήφων πρέπει να είναι υπέρ αυτού ακόμα και αν υπήρξε μία μόνο ψήφος. Στην περίπτωση ισοψηφίας υπέρ-κατά, ο νόμος απορρίπτεται. Εξαίρεση του παραπάνω κανόνα, αποτελεί ο νόμος για την αποπομπή του Προέδρου και ο νόμος για την κήρυξη του φυσικού εχθρού, που απαιτούν το 66% των ψήφων που εκφράστηκαν να είναι υπέρ τους.

Τόσο ο Πρόεδρος όσο και οι Βουλευτές μπορούν να ψηφίσουν μόνο μία φορά κάθε προτεινόμενο νόμο, αλλά οι νόμοι που μπορούν να προτείνουν είναι διαφορετικοί.
__________
Αναρτήθηκε από: Thanos Haaland

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου