Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Ερωτήσεις-Απαντήσεις για νέους επιχειρηματίες

Ερώτηση: Τι εταιρείες μπορώ να φτιάξω;
Απάντηση: Ο κάθε παίκτης μπορεί να φτιάξει εταιρείες Iron, Grain, Oil, Stone, Food, Weapon, Ticket, House. Δεν συνιστάται να φτιάξετε εταιρεία Hospitla ή Defense system

Ερώτηση: Ποιές λέμε εταιρείες πρώτων υλών; (Raw materials)
Απάντηση: Εταιρείες πρώτων υλών είναι οι Iron, Grain, Oil, Stone και παράγουν προιόντα τα οποία χρησιμοποιούν άλλες εταιρείες για την παραγωγή προιόντων.
Το Iron το χρησιμοποιούν οι εταιρείες Weapon για να φτιάξουν όπλα.
Το Grain το χρησιμοποιούν οι εταιρείες Food για να φτιάξουν ψωμάκια.
Το Oil το χρησιμοποιούν οι εταιρείες Tickets για να φτιάξουν εισητήρια.
Το Stone το χρησιμοποιούν οι εταιρείες House, Hospital, Defense systems για να φτιάξουν σπίτια, νοσοκομεία και αμυντικά συστήματα αντίστοιχα.

Ερώτηση: Η χώρα μας διαθέτει κάποια πρώτη ύλη στις original περιοχές της και τι πλεονέκτημα μας δίδει αυτό;
Απάντηση: Ναι διαθέτει Iron (2 περιοχές - Central greece & Peloponesse). Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες Iron στην eGreece παράγουν 25% περισσότερο προιόν (Iron) σε σχέση με αντίστοιχη εταιρεία που βρίσκεται σε χώρα που δεν έχει Iron.

Ερώτηση: Πόσο κοστίζει η δημιουργία μιας εταιρείας Q1;
Απάντηση: Η δημιουργία μιας εταιρείας Q1 προυποθέτει να έχεις στον λογαριασμό σου 40 χρυσά. Μόλις φτιάξεις την εταιρεία χάνεις τα 20 χρυσά και τα υπόλοιπα 20 χρυσά μένουν μέσα στο λογαριασμό της εταιρείας σου. Αυτά τα 20 χρυσά μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για τους πρώτους μισθούς (αφού τα αλλάξεις σε grd στο Monetary market) ή να τα χρησιμοποιήσεις για την αγορά μιάς license ή να αναβαθμίσεις την εταιρεία σου σε Q2 που κοστίζει 20 χρυσά.

Ερώτηση: Πόσο κοστίζουν οι αναβαθμίσεις των εταιρειών από q1->q2, q2->q3 κοκ;
Απάντηση:
Q1->Q2 : 20 gold,
Q2 -> Q3 : 50 gold
Q3 -> Q4 : 100 gold
Q4 -> Q5 : 200 gold
Δηλαδή αν θέλεις από το μηδέν να ξεκινήσες μια εταιρεία:
Q1 θα σου κοστίσει 20 χρυσά (χρειάζεσαι βέβαια 40 χρυσά)
Q2 θα σου κοστίσει 40 χρυσά
Q3 θα σου κοστίσει 90 χρυσά
Q4 θα σου κοστίσει 190 χρυσά
Q5 θα σου κοστίσει 390 χρυσά

Ερώτηση: Τι είναι η License (άδεια πώλησης στο εξωτερικό);
Απάντηση: Η License είναι η άδεια να μπορείς να πουλάς τα προιόντα σου σε άλλη χώρα. Κοστίζει 20 χρυσά η απόκτηση της. Για να πουλάς σε χώρα του εξωτερικού δεν θα πρέπει να υπάρχει trade embargo με τη χώρα μας και να μην βρισκόμαστε σε πόλεμο μεταξύ μας.

Ερώτηση: Μπορώ εκτός από το να φτιάξω μια εταιρεία από το μηδέν να αγοράσω μια έτοιμη εταιρεία από καποιον συμπαίκτη μου;
Απάντηση: Ναι βέβαια μπορείς. Πας στο Menu: Market > Companies for sale και βλέπεις τις εταιρείες που πωλούνται στη χώρα μας αλλά και σε άλλες χώρες..

Ερώτηση: Μήπως με συμφέρει καλύτερα να αγοράσω μια έτοιμη εταιρεία;
Απάντηση: Πολλές φορές Ναι, πολλές φορές Όχι. Υπάρχει πιθανότητα να βρεις μια καλή ευκαιρία και να αγοράσεις μια έτοιμη εταιρεία σε συμφέρουσα τιμή.

Ερώτηση: Τι πρέπει να προσέξω αν πάω να αγοράσω μια έτοιμη επιχείρηση;
Απάντηση: Πρέπει να προσέξεις τα εξής:
Σε ποιά χώρα βρίσκεται η εταιρεία (π.χ. αν είναι εταιρεία raw, αν η συγκεκριμένη χώρα έχει περιοχή με αυτό το raw)
Αν έχει και πόσες licenses.
Αν έχει στοκ έτοιμων προιόντων
Αν έχει στοκ πρώτων υλών
Αν έχει εργαζόμενους

Ερώτηση: Πόσους εργαζόμενους πρέπει να έχει μια εταιρεία
Απάντηση: Η κάθε εταιρεία πρέπει να έχει 10 εργαζόμενους (εξαίρεση τα σπίτια που θέλουν 20 εργαζομενους) για να έχει την μέγιστη και πιο συμφέρουσα παραγωγικότητα. Αν οι εργαζόμενοι είναι κάτω από 10 (9,8,7 κοκ) ή πάνω από 10 (11,12,13 κοκ) η παραγωγικότητα πέφτει..

Ερώτηση: Τι είναι το VAT (ΦΠΑ);
Απάντηση: Είναι ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας. Προστίθεται στην τιμή του προιόντος που βάζεις προς πώληση και αποτελεί έσοδα για το κράτος

Ερώτηση: Τι είναι το Income Tax; (Φόρος εισοδήματος)
Απάντηση: Κάθε φορά που θα πας να τραβήξεις χρήματα από την εταιρεία στον πρόσωπο σου θα σου αφαιρεθεί αυτός ο φόρος.π.χ. αν έχουμε 100 grd στην εταιρεία και θέλουμε να τα τραβήξουμε έξω από αυτήν (κάνουμε Collect) τότε αν το Income tax είναι 13% θα μας παρακρατηθούν 13 grd (που θα πάνε στο κράτος) και εμείς θα έχουμε τελικά βγάλει 87 grd.

Ερώτηση: Τι είναι το Import Tax (Φόρος εισαγωγής)
Απάντηση: Είναι ο φόρος που προστίθεται στο προιόν μας αν πάμε να το πουλήσουμε στο εξωτερικό. Για αυτό το λόγο αν πάμε να αγοράσουμε μια license για πώληση στο εξωτερικό θα πρέπει να δούμε η συγκεκριμένη χώρα να έχει χαμηλό Import tax έτσι ώστε οι τιμές μας να είναι ανταγωνιστικές

Ερώτηση: Τι είναι οι εργαζόμενοι zombie;
Απάντηση: Οι εργαζόμενοι zombie είναι εργαζόμενοι που έχουμε στην εταιρεία μας αλλά έχουν σταματήσει να παίζουν το παιχνίδι και δεν εργάζονται. Απλά μένουν στην εταιρεία ως εργαζόμενοι και προσμετρούνται στην δεκάδα εργατών που χρειαζόμαστε.

Ερώτηση: Η κλασσική ερώτηση: Τι εταιρεία να φτιάξω;
Απάντηση: Είναι μια ερώτηση δύσκολη για να απαντήσεις. Στην eGreece έχουμε το σίδηρο και έτσι παίρνουμε το +25% μπόνους παραγωγικότητας. Αυτό σημαίνει αυξημένη παραγωγικότητα σιδήρου. Επίσης επειδή ακριβώς έχουμε πολύ και φθηνό σίδηρο μας συμφέρει να κάνουμε και εταιρείες όπλων. Μια καλή προσθήκη θα ήταν πάντα να συνοδεύουμε αυτές τις εταιρείες μας και με Licenses για πωλήσεις στο εξωτερικό. Οι εταιρείες έχουν τα πάνω τους και τα κάτω τους και πολλές φορές η απόδοση μιας εταιρείας εξαρτάται και από τις αλλαγές που κάνουν οι admins στο παιχνίδι..
Για έναν νέο επιχειρηματία θα πρότεινα να ξεκινήσει με μια εταιρεία πρώτων υλών (Iron ή Grain) που είναι πιο εύκολη στον έλεγχο της. Έτσι μαθαίνοντας σιγά σιγά προχωράς και σε επόμενη …

Ερώτηση: Από ποιόυς παράγοντες εξαρτάται η παραγωγικότητα ενός εργαζόμενου;
Απάντηση: Εξαρτάται από:
1. Την υγεία με την οποία εργάζετε. Καλό είναι να εργάζονται πάντα με υγεία 100.
2. Από το economy skill level του
3. Από το αν έχει έναν ή δυο φίλους στο παιχνίδι
4. Από το αν χρησιμοποιεί ή όχι booster εργασίας

Ερώτηση: Πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε στους εργαζόμενους
Απάντηση: Πρέπει να τους έχουμε μισθό πάντα κοντά τους μιθούς της αγοράς. Διαφορετικά θα μας φύγει και αν ειδικά είναι καλός εργαζόμενος δεν αξίζει τον κόπο να τον χάσουμε. Προσπαθούμε επίσης να έχουμε επαφή μαζί τους με μηνύματα. Πολλές φορές οι εργαζόμενοι, ειδικά αν είναι νέοι παίκτες δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν σωστά. Η επαφή αυτή λειτουργεί ανασταλτικά επίσης στο να μας φύγει ο εργαζόμενος απροειδοποίητα..
__________
Αναρτήθηκε από: nekont

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου