Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Licenses (Άδειες πώλησης στο εξωτερικό)

Τι πρέπει να κάνουμε ;

Αυτό που προτείνω είναι οι εταιρείες να αγοράσουν άδειες πώλησης στο εξωτερικό (licenses).

Έτσι πετυχαίνουμε τα εξής:

1. Πουλάμε στο εξωτερικό. Παίρνουμε ξένο νόμισμα. Το μετατρέπουμε σε χρυσό και το ρίχνουμε στην ελληνική αγορά (είτε για να αγοράσουμε δραχμές ή για οτιδήποτε άλλο).
Κάνουμε δηλαδή εισαγωγή χρυσού στην eGreece από ξένα κράτη. Όφελος; ΤΕΡΑΣΤΙΟ !
Όφελος και για τον επιχειρηματία αλλά και για την Ελληνική οικονομία. Ο χρυσός αυτός μπαίνει στην Ελληνική οικονομία χωρίς να επηρεάζουμε το ελληνικό Monetary market αλλά απεναντίας το ενισχύουμε.

2. Έχουμε εναλλακτική αγορά για πώληση του προιόντος που παράγουμε και έτσι δεν αναγκαζόμαστε να κλείσουμε την εταιρεία μας και να πάνε στράφι τα χρυσά που δώσαμε για τη δημιουργία της.

3. Επιλέγουμε πάντα να πωλούμε στην υψηλότερη τιμή μεταξύ των εναλλακτικών που έχουμε και έτσι αυξάνουμε το περιθώριο κέρδους μας.

4. Αυξάνουμε την αξία της επιχείρησης μας σε περίπτωση που θελήσουμε στο μέλλον να την πουλήσουμε.

5. Σε περίπτωση λήξης του πολέμου θα δημιουργηθεί ένα απότομο ντόμινο μείωσης της τιμής των πάντων. Μείωση τιμής προιόντων, μείωση μισθών κτλ κτλ. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό και η καλύτερη λύση για να αντέξουν οι επιχειρήσεις είναι η αγορά licenses για πώληση στο εξωτερικό από τώρα.


Πρότείνω λοιπόν σε όλους τους επιχειρηματίες να αγοράσουν 1-2 licenses για πώληση στο εξωτερικό. Το όφελος για όλους θα είναι τεράστιο.


Συμβουλές για αγορά license:

1. Καταρχήν δεν χρειάζεται να το παρακάνουμε. Δεν χρειάζεται να αγοράσουμε 5 licenses. 1-2 συνήθως αρκούν. Αρκεί να έχουν επιλεχθεί με προσοχή.

2. Αγοράζουμε license για χώρες συμμαχικές ή έστω ουδέτερες. Αποκλείονται χώρες εχθρικές ή χώρες με τις οποίες έχουμε trade embargo Χώρες με embargo

3. Ελέγχουμε η χώρα στην οποία θέλουμε να πωλήσουμε το προιόν μας τι φόρο εισαγωγής έχει. Αν ο φόρος εισαγωγής (import tax) είναι υψηλός υπάρχει σοβαρότατη πιθανότητα να μην μπορούμε να ανταγωνιστούμε τις εγχώριες εταιρείες.

4. Για να πωλήσουμε Iron και Weapons επιλέγουμε συνήθως χώρα που ΔΕΝ έχει περιοχή Iron.

5. Για να πωλήσουμε Grain και Food επιλέγουμε συνήθως χώρα που ΔΕΝ έχει περιοχή Grain.

6. Ελέγχουμε τις τιμές πώλησης των προιόντων στην Marketplace της συγκεκριμένης χώρας. Είναι υψηλές ή χαμηλές; Είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες από τη τιμή πώλησης στην eGreece; Επιλέγουμε χώρα στην οποία η τιμή πώλησης είναι όσο γίνεται υψηλότερη.
__________
Αναρτήθηκε από: nekont

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου